Echoes of dance - Via Artist Konsort

Echoes of dance er et levende og rytmisk program der tager udgangspunkt i barokmusikkens rødder i 1600-tallets danse- og populærmusik. Programmet har fokus på musikken fra Sydamerika og det caribiske område, Mexico, Cuba, de franske og engelske kolonier, og særligt de dansk vestindiske øer (Virgin Islands). Fælles for hele området er at kolonisternes musik (den europæiske barokmusik) blandede sig med de indfødte og slavernes musiktraditioner, og et helt nyt og spændende musikudtryk opstod.

Programmet er en fortsættelse af programmet "Eldorado" som Via Artis Konsort har turneret med i både ind- og udland. Programmet har bl.a. været transmitteret i DR P2 koncerten.

Sopran og viola da gamba: Anne Eisensee
Viola da gamba: Mogens Rasmussen
Barokguitar: Lars Hedelius-Strikkertsen
Slagtøj: Ambjørn Lebech
Cembalo, div. blæseinstrumenter: Poul Udbye Pock-Steen


Via Artis Konsort er et internationalt tidlig-musik ensemble der producerer og spiller nyskabende koncertprogrammer fra grænselandet mellem den tidlige kunstmusik og relaterede verdensmusik-traditioner. Via Artis Konsort udforsker form og indhold i den tidlige musik, med en særlig vægt lagt på tidsløse begreber som klang, improvisation og puls.


Ensemblet er sammensat af musikere fra de skandinaviske lande og Spanien og er officielt hjemmehørende i Odense, Danmark. Ensemblet blev dannet i 2006, og har siden da spillet mere end 300 koncerter i ind- og udland. Ensemblets musikere er alle professionelle koncertmusikere og medlemmer af Solistforeningen af 1921.
Via Artis Konsort har udgivet to album på forlaget PARLA son: Via Stellae (2008) og Crosswork (2012). En tegneserie-opera med 1600-tals dansesange er under forberedelse (premiere forår 2016) og skal samtidig indspilles.
Via Artis Konsort turnerer med faste koncertprogrammer, men indgår ofte i forskellige former for samarbejde med kor, solister, komponister og institutioner.
En lang række dygtige musikere har i årenes løb spillet med ensemblet. I beskrivelsen af de enkelte koncertprogrammer (menú-punkt: Temakoncerter), kan du læse mere om hvilke musikere der deltager i de aktuelle programmer.
  • Via Artist
Fakta

Hvornår

Hvor

Svanekegaardens Teatersal

Pris

Alm. 200,- & u. 25 år 120,- incl. billetgebyr Køb billet

Mere information

link
Flere arrangementer
Skriveværksted I+II: Byg din egen historie 27.04.18 Svanekegaarden Silas Inoue & Anders Brinch. Michael Stoltze 28.04.18 Svanekegaarden udstillingsal Udstillingen er åben hver fredag-søndag samt helligdage kl. 13 – 16 fra 28. april til og med søndag d. 27. maj. Regnbuebillen - dukketeater for de mindste 09.05.18 Svanekegaardens Teatersal Regnbuebillen - dukketeater for de mindste 09.05.18 Svanekegaardens Teatersal Mette Juul - Jazz Quartet 10.05.18 Svanekegaardens Teatersal Selvtillid - Comedy Tour 2018 18.05.18 Svanekegaardens Teatersal Da Danmark blev nationalt v/ Georg Metz 21.05.18 Svanekegardens Teatersal Skriveværksted I+II: Byg din egen historie 25.05.18 Svanekegaarden Karen Blixen: Babettes Gæstebud 27.05.18 Svanekegaardens Teatersal Charlotte Schrøder og Anne Stougaard. Maria Thorsen 03.06.18 Svanekegaardens udstillingssal samt teatersalens foyer.
Kalender