Kristin Korb Trio feat. Mathias Heise

-The American Songbook - med et twist…

Danmark har jo i mange år været landet med en overflod af fine bassister, og nu trækker vi dem også hertil udefra. Kristin Korb flyttede fra Californien til Danmark i 2011 og imponerede alle med både et sejt swingende spil i slægt med legenden Ray Brown (som hun også er stærkt inspireret af) og med sine kvaliteter som sanger, hvor hun både selv skriver og dyrker den store amerikanske evergreensangbog.
At synge og spille kontrabas samtidigt er ikke den letteste kunst, men for Kristin Korb virker det totalt ubesværet. Et elegant og virtuost spil giver musikken et solidt og naturligt drive, og dertil kommer at Kristin har en stemme, der gør sangene nærværende og vedkommende. At Kristin også har et californisk showwomans gen, en veludviklet sans for at kommunikere med og underholde et publikum, gør bestemt ikke koncerten ringere. Kristin bakkes fornemt op af Magnus Hjorth på piano og Snorre Kirk på trommer. Med sig har de tre musikere den kun 25-årige og prisbelønnede mundharpevirtuos Mathias Heise der bliver omtalt som en værdig arvtager af sit omgængelige forbillede Toots Thielemans. ’Sudden Ascent’ (pludselig opstigning) hed den komposition, som skaffede den unge mundharpevirtuos Mathias Heise vindertitlen som årets nye jazzstjerne ved et DR-arrangement i 2015. Og han er i sandhed steget til vejrs som en raket, den nu 25-årige musiker, der i 2016 fik en hæderspris af kronprinseparret og for en måned siden modtog Ben Webster Prisen 2017. Ingen over og ingen ved siden af Toots Thielemans, men Mathias Heise er absolut en værdig arvtager som det kæmpetalent på den kromatiske mundharpe han er. Han mestrer stort set alle facetter af instrumentet og vi glæder os til at byde ham velkommen på Svanekegaarden for første gang.


Fotograf f. Mathias Heise er Fl. Hjøllund
  • Kristin K Trio
  • Mathias Heise Foto F Hjøllund
Fakta

Hvornår

Hvor

Svanekegaardens Teatersal

Pris

Pris Kr. 180 inkl. billetgebyr Køb billet

Mere information

link
Flere arrangementer
Marskens Maler – Dan Thuesen 26.01.19 Svanekegaardens udstillingssal Udstillingen er åben hver fre. - søn. i perioden 26. jan. - 3. marts. og ALLE dage 9.-17. februar (u. 7) En bornholmer med gul jord under fødderne 27.01.19 Svanekegaardens Teatersal Arte Flamenco på Svanekegaarden 01.02.19 Svanekegaardens Teatersal Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu - Kyndelmissekoncert 10.02.19 Svanekegaardens Teatersal Fonnesbæk/Kauflin/Williams Trio - Vinterjazz 11.02.19 Svanekegaardens teatersal Mirakolinas fodbad - teater for børn 14.02.19 Svanekegaardens Teatersal JazzCamp for piger 2019 14.02.19 Svanekegaarden NB Billedet er ikke fra Bornholm 2018 - men en del af pressematerialet Mirakolinas fodbad - teater for børn 15.02.19 Svanekegaardens Teatersal Mirakolinas fodbad - teater for børn 16.02.19 Svanekegaardens Teatersal Mød en forfatter 2018-19 17.02.19 Svanekegaarden
Kalender