Peter Marott møder Den Faste Trio - i Svaneke

Jazz på Svanekegaarden med Den Faste Trio, Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis, og dagens gæst:

Trompetist, Vokalist, Komponist, Bandleader

Den danske trompetist og vokalist Peter Marott blev født i 1981. Som 7-årig blev han fascineret af trompeten og har sidenhen drevet det vidt.

Efter 4 år på Sankt Annæ Gymnasiums konservatorieforberedende linje begyndte han, som det yngste medlem nogensinde, i den legendariske pianist og arrangør Niels Jørgen Steen’s Bigband, hvilket førte til utallige samarbejder med nogle af de bedste bigbands i Danmark, deriblandt Tivoli Bigband, DR Bigband, Erling Kroner New Music Orchestra og Niels Jørgen Steens A-team.

Peter har altid haft en forkærlighed for New Orleans-musikken i alle dens former, og han har formået at bringe de gamle traditioner ind i den moderne musik. Det fik han i 2011 den prestigefyldte Palæ Bar-pris for.

Han bevæger sig frit i genrer som f.eks hiphop, tango, electronica, brazil og pop, og har bla. arbejdet med den danske hiphop-pioner MC Einar samt elektronika-kunstneren Mike Sheridan. Han har spillet teater på det Kongelige teater (Cabaret 2015) samt indspillet R’n B/ Hip hop for den Los Angeles-baserede kunstner Georgia Muldrow.

Men som Louis Armstrong siger: ”Der findes to typer musik, god og dårlig.” ”Jeg spiller den den gode”, siger Peter. Han har stået i spidsen for utallige grupper, deriblandt Det tidligere husorkester på Copenhagen Jazzhouse SWINGHOUSE ORCHESTRA (http://www.youtube.com/watch?v=49v4W-ofDK0) hvor hans evner som entertainer, leder og arrangør kunne ses og høres.

Under sin studie-tid på det rytmiske musikkonservatorium i København var han med til at stifte den populære neo-New Orleans-gruppe Six City Stompers (www.sixcitystompers.dk) hvor han har været en flittig komponist og arrangør. Udover at arrangere/komponere og være en travl livemusiker har han indspillet på utallige plader.

Og han besøgte Svanekegaarden i sommer hvor han spillede med Kira Martini og Martinis.
  • 48039Dd527 Denfastetrio 1
  • Peter Marott
  • Peter Marott 522X261
Fakta

Hvornår

Hvor

Svanekegaardens Teatersal

Pris

kr. 150 inkl. billetgebyr - med studiekort kr. 50,- og medlemmer af Jazzklub Bornholm kr. 100,- Køb billet
Flere arrangementer
Marskens Maler – Dan Thuesen 26.01.19 Svanekegaardens udstillingssal Udstillingen er åben hver fre. - søn. i perioden 26. jan. - 3. marts. og ALLE dage 9.-17. februar (u. 7) En bornholmer med gul jord under fødderne 27.01.19 Svanekegaardens Teatersal Arte Flamenco på Svanekegaarden 01.02.19 Svanekegaardens Teatersal Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu - Kyndelmissekoncert 10.02.19 Svanekegaardens Teatersal Fonnesbæk/Kauflin/Williams Trio - Vinterjazz 11.02.19 Svanekegaardens teatersal Mirakolinas fodbad - teater for børn 14.02.19 Svanekegaardens Teatersal JazzCamp for piger 2019 14.02.19 Svanekegaarden NB Billedet er ikke fra Bornholm 2018 - men en del af pressematerialet Mirakolinas fodbad - teater for børn 15.02.19 Svanekegaardens Teatersal Mirakolinas fodbad - teater for børn 16.02.19 Svanekegaardens Teatersal Mød en forfatter 2018-19 17.02.19 Svanekegaarden
Kalender